Menu Sluiten

ons doel

Circus Waaghals is het nieuwe jeugdcircus van Nijmegen! Bij Waaghals kan iedereen tussen de zes en twaalf jaar circusles krijgen op verschillende niveaus. Je leert jongleren, ballopen, eenwieleren, in de trapeze hangen en nog veel meer. Als beginner krijg je van alles de basis mee en later kies je waarin je wilt doorgroeien. Circus is zo veelzijdig dat iedereen wel iets vindt wat bij hem of haar past. We werken regelmatig met gastdocenten, waardoor alle leerlingen zich kunnen blijven doorontwikkelen in hun gekozen circustechniek. We sluiten het seizoen af met een voorstelling van elke groep. Circus Waaghals valt onder Stichting Jeugdcircus Nijmegen en is opgericht in november 2017. Deze stichting heeft als doel om alle jeugdigen in Nijmegen en omstreken te laten kennismaken met circus als sport en voorstellingskunst. Dit willen we bereiken door het organiseren van lessen en projecten op het gebied van circus in de breedste zin des woords.

ons bestuur

Ons bestuur bestaat uit Ellert van Koperen, Wouter Jolink en Merel Kops. Frank Uiterwaal is oud-bestuurslid. Zij wonen allemaal in Nijmegen en omgeving en troffen elkaar op het acrobatiekfestival met het idee voor een Nijmeegs jeugdcircus. Veel grote steden hebben een jeugdcircus, maar in Nijmegen ontbrak het hier nog aan.
Na het festival zijn officieel de krachten gebundeld in het bestuur van Stichting Jeugdcircus Nijmegen. Met veel ervaring op verschillende gebieden en veel nieuw enthousiasme, hopen zij een prachtcircus neer te zetten, wat nog járen mee zal gaan.