Menu Close

dit zijn onze lessen:

circusles
Woensdag les
  • 13:15 tot 14:15
  • 14:45 tot 15:45

De woensdagles word gegeven in de Meander in Nijmegen

Circusles
Vrijdagles
  • 15:00 tot 16:00

De vrijdagles word gegeven in Voorzieningshart de Ster, in Lent.

Ouder-kind acrobatiek
Zaterdag les
  • 10:30 tot 11:45

De zaterdagles wordt gegeven in de Meander in Nijmegen.

Dit zijn onze docenten:

Merel

Is zo ongeveer geboren in het circus. Met twee acrobaten ouders, kon zij eerder acrobatieken dan ze kon lopen. Ze ging op haar eenwieler naar school en leerde jongleren met tennisballen op het schoolplein. Ze liep eerder stage bij het jeugdcircus van Utrecht en het jaar erop bij Circuswerkplaats Boost in Amsterdam. Ze studeerde Culturele, Maatschappelijke Vorming in Utrecht en werkte daar een jaar als circusdocent.
Merel geeft les op de woensdagmiddag bij de Meander en op vrijdagmiddag bij de Ster in Lent.

Close Ellert

Ellert

Ellert is gediplomeerd acrobatiekdocent met 24 jaar acrobatiekervaring. Daarnaast is hij Mede-oprichter van Circus Waaghals. Ellert is handstandenspecialist, dus je kan er zeker van zijn dat je in de les ondersteboven gaat! Hij valt in voor Wouter bij de ouder-kindacrobatiekles op zaterdag.

Marinthe

Marinthe komt oorspronkelijk uit Amersfoort, waar ze ruim 10 jaar lang met veel plezier bij Circus Amersfoort heeft getraind. Hier deed ze vaak mee met de voorstellingsgroep, waarmee ze elke kerstvakantie optraden in een Amersfoorts theater. Sinds dit schooljaar is Marinthe student Biomedische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit en is ze verhuisd naar Nijmegen. 'Super leuk dus dat er net dit jaar een jeugdcircus werd opgericht waar ze nog helpende handen nodig hebben!' Marinthe ondersteunt Merel bij de circuslessen op woensdag.

Nienke

Nienke is sinds een paar jaar intensief met acrobatiek bezig, waar het maar kan (op straat, in het park, in een bushokje of in de trainingszaal...). Ze heeft een passie voor acrobatiek en verschillende andere vormen van vrij bewegen zoals acroyoga, yoga en dans. Spelen is het kernwoord, in een open, veilige space. En waar kun je dit nou beter doen dan bij een jeugdcircus? Nienke geeft soms les op zaterdag en bij externe projecten.

Wouter

Is al van af zijn veertiende verknocht aan acrobatiek en rolde via de toneelvereniging de circuswereld in. In het begin maakte hij vooral veel voorstellingen, maar al vrij snel trok het lesgeven hem. Bij de opleiding CMV van de Hogeschool van Utrecht kon hij bij toeval beginnen met lesgeven. Na een periode van lesgeven op verschillende plekken, richtte hij samen met twee anderen van Circus Zanzara een circus-theatergroep op: 'Dynamic Dreams'. Naast het trainen, optreden en lesgeven werd Wouter steeds actiever in de organisatie van het Nederlands Acrobatiek Festival en in de Nationale Acrobatiek Federatie. Hier had hij nu nog gezeten, was het niet dat Merel een aantal jaren geleden op het idee kwam een jeugdcircus In Nijmegen te beginnen. En nu zijn we blij dat hij bij ons mee doet.
Wouter helpt ons nu waar hij kan en gaf voorheen de ouder-kind acrobatiekles op de zaterdag.

Katherine

Katherine houdt er van om de lucht in te gaan. Ze doet taalonderzoek, maar als ze vrij heeft grijpt ze de kans om vooral veel te acrobatieken. Voordat ze de acrobatiek leerde kennen was ze lid van een team dat aan 'menselijke torens' deed (zoals in Catalonie).‚Äč